sertifikalar

чнас

Haberler

Aktif gürültü önleyici kulaklıklar

Aktif gürültü önleyici kulaklıklar

2022-06-18

Kablosuz bluetooth gürültü önleyici kulaklıklar, r...

En iyi ultra kısa yansıtma açılı lazer projektör

En iyi ultra kısa yansıtma açılı lazer projektör

2022-06-18

4k Lazer Ev Sineması Akıllı Projektör, yüksek perf...

En iyi akıllı dokunmatik interaktif projektör

En iyi akıllı dokunmatik interaktif projektör

2022-06-18

Mükemmel dokunmatik etkileşim teknolojisine ve har...

En İyi Mini Mobil Taşınabilir Projektör

En İyi Mini Mobil Taşınabilir Projektör

2022-06-18

İlk mini PC ve projektör ikisi bir arada ürün ve p...

Kablosuz Döner Bluetooth Fare

Kablosuz Döner Bluetooth Fare

2022-06-18

Kablosuz bluetooth cihazı fare 2.4G + Bluetooth İk...

Üç Katlanabilir Kablosuz Bluetooth Klavye

Üç Katlanabilir Kablosuz Bluetooth Klavye

2022-06-18

Bakım talimatları: Oda sıcaklığında saklayın, norm...

Taşınabilir Mini Bluetooth Kablosuz Klavye

Taşınabilir Mini Bluetooth Kablosuz Klavye

2022-06-18

Bilinmeyenden çok basitCep telefonları, projektörl...

Windows10 Mini PC Projektör

Windows10 Mini PC Projektör

2022-06-18

İş adamları için mini bilgisayar ve taşınabilir pr...

Bizimle iletişime geçin

Hotus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.
Tel:+86-18922879583
Skype:bc@hotus.cn
E-Mail:rlouise@hotus.cn
Add: 4. Kat, İkinci bina, Bailian Akıllı Ekipman Endüstri Parkı, Fuyong Kasabası, Baoan Bölgesi, Shenzhen, Guangdong, Çin
Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bizimle iletişime geçin, size en iyi hizmeti vereceğiz!
Şimdi başvurun

Bir projektörün Uzun yansıtma açısı, Kısa yansıtma açısı ve Ultra kısa yansıtma açısı arasındaki fark nedir?

2022-06-18

Bir projektör satın almadan önce, projektörün nereye kurulacağını düşünmemiz gerekir? Evde kullanmak için mi yoksa iş için mi satın alıyoruz? Alan nispeten dar mı yoksa yeterince geniş mi? Ayrıca, nasıl kurulursa cihaz en iyi projeksiyon etkisini gösterir? Yukarıdaki şüpheleri daha iyi çözmek istiyorsanız, projektörün önemli göstergesi olan Yansıtma Oranına başvurmak isteyebiliriz.


hotus Ultra-short-throw projector HT2500.jpg


# Projektörün yansıtma oranı esas olarak neyle ilgilidir?

Yansıtma oranı temel olarak projeksiyon mesafesi ve yansıtılan ekran genişliği ile ilgilidir.


 * Projeksiyon mesafesi, projektör ile perde/beyaz duvar arasındaki düz çizgi mesafesidir.


* Yansıtılan ekran genişliği, ekranda/beyaz duvarda yansıtılan görüntülerin soldan sağa olan mesafesidir.


* Yansıtma oranı, projeksiyon mesafesinin ekran genişliğine oranıdır.


Bu nedenle, projektörün kurulumunu bitirdiğimizde, projeksiyon mesafesinin sabit olduğu anlamına gelir, projektörün projeksiyon oranı ne kadar küçükse, yansıtılan görüntü genişliği o kadar büyük olur.


hotus projector H2.jpg


# Bir projektörün Kısa Yansıtma, Ultra Kısa Yansıtma ve Uzun Yansıtma arasındaki fark nedir?


Genellikle yansıtma oranı 1:1'den az olduğunda kısa yansıtma lensi, 0,6:1'den az olduğunda ise ultra kısa yansıtma lensi olarak adlandırılır. Aralarındaki temel fark, aynı boyutta yansıtılan görüntülere göre gereken farklı projeksiyon mesafeleridir. Spesifik olmak gerekirse,


 * Uzun mesafeli projektör, 100 inçlik bir projeksiyon ekranına sahip olmak istediğimizi varsayarsak, genellikle 6 fitten (yaklaşık 1,9 metre) daha fazla bir projeksiyon mesafesi gerektirir ve genellikle kullanmak için yeterince geniş bir alan gerektirir.


* Kısa mesafeli projektör, 100 inçlik bir projeksiyon ekranına sahip olmak istediğimizi varsayarsak, genellikle yaklaşık 4,5 fitlik (yaklaşık 1,3 metre) bir projeksiyon mesafesi gerektirir. Bu tür bir cihaz toplantı odası veya sınıf için daha uygundur.


* Ultra kısa mesafeli projektör (UST), 100 inçlik bir ekranı yansıtmak için genellikle yaklaşık 15-20 inç (yaklaşık 0,5 metre) gerekir. Yatak odaları, oturma odaları ve açık hava seyahat karavanları gibi küçük yerler için uygundur. 


Bu nedenle, uzun mesafeli bir projektör mü yoksa kısa mesafeli bir projektör mü seçileceği düşünülürken, esas olarak projektörün kullanım ortamına ve alanına bağlıdır. Nispeten büyük bir projeksiyon ekranına sahip olmak istiyorsanız ve aynı zamanda kurulum alanı yeterince büyükse, uzun mesafeli olanı güvenle seçebilirsiniz. Büyük bir ekran istiyorsanız, ancak kurulum alanı sınırlıysa, kısa mesafeli veya ultra kısa mesafeli projektörlere öncelik vermeniz gerekir. Genel olarak, kısa mesafeli projektörlerin uyarlanabilirliği uzun mesafelilere göre daha güçlü olabilir.


Hotus şirketinin 4K HD lazer TV UST projektörünün projeksiyon oranı 0,233:1'dir. 60 inçlik bir projeksiyon ekranı gerektiğinde, projeksiyon mesafesinin yalnızca 12 inç (yaklaşık 0,31 metre) ve 120 inçlik projeksiyon ekranı, 24 inç (yaklaşık 0,61 metre) olması gerekir. 


# Kısa yansıtma açılı projektörlerin bazı avantajları ve dezavantajları

* Avantaj 01-

Sunum yapan kişinin sunum yapmaya çalışırken projeksiyonu engelleme ihtimali daha az olduğundan, özellikle iş ve eğitim alanlarında kullanım için uygundur. Bu, projektörün izleyicilerin ortasına veya izleyicilerden çok uzağa yerleştirilmesine gerek olmadığı anlamına gelir.


* Avantaj 02-

Kısa mesafeli bir projektörün tavana yakın monte edilmesi gerekiyorsa, tavandaki fanlar, havalandırma delikleri veya aydınlatma armatürleri gibi nesnelerden kaçınmak için kısa mesafeli projektörü kullanmak avantajlı olabilir.


* Dezavantaj 01-

Kısa mesafeli projektörlerin çoğunda yakınlaştırma özelliği yoktur. Projektörü kurarken, cihazı doğru mesafe noktasına kurmaya dikkat edilmelidir. Hotus'un Mini Windows H2 projektörü, HT1500 İnteraktif projektörü, HT2500 4K lazer TV'si, hepsinin otomatik yakınlaştırma işlevi vardır, bu nedenle kullanıcıların odak değiştirme konusunda endişelenmesine gerek yoktur.


* Dezavantaj 02-

Aydınlık homojenliği. Aslında, çoğu projektör köşeleri orta veya karşı köşeler kadar keskin olmayan görüntüler yansıtır. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve olgunlaşmasıyla birlikte büyük ölçüde iyileştirilmiştir. Mini Windows H2 projektör %98'in üzerinde, HT1500 İnteraktif projektör %90'ın üzerinde, HT2500 4K lazer TV %85'in üzerinde JBMA, kullanıcıların yansıtılan görüntülerin homojenliği konusunda endişelenmesine gerek yok.


* Dezavantaj 03-

Kısa mesafeli projektörler, özellikle ultra kısa mesafeli projektörler kullanıldığında, yansıtmak için genellikle çok düz bir ekran gerektirir. Yuvarlanan veya katlanan projeksiyon perdeleri tavsiye edilmez. Çünkü bu iki tür cihaz tarafından yansıtılan görüntü dalgalı görünebilir. En iyisi, iyi kalitede sabit çerçeveli perde veya projeksiyon beyaz tahtasına bağlı kalmaktır.


  • Öncesi : veri yok